345000 посетители месечно
584 купувачите се на сајтот сега
107 средства продадени вчера
Валута: $ (USD)
Јазик: Македонски (MK)
Меѓународен портал за купување и продавање на бизниси и комерцијални средства
На најефикасен начин во Macedonia (FYROM) профитабилно да купуваат или продаваат постојните бизниси и средства
ПОМОШ За да го поправите сајтот

Услови за користење

Веб-страница BUSINESS-ASSET.COM и други огледала на локалните домени (во понатамошниот текст како BAX) е во сопственост и управувани од страна Business Asset Exchange GmbH (Bahnhofstrasse 54, Zürich, 8001, Switzerland).

Пред да го користите овој веб-страница, треба внимателно да ги прочитате следните термини и услови кои владеат со употребата на овој веб-сајт. Ако не се согласувате со овие услови, Ве молиме да не го користите овој веб-сајт и да го оставам.

Ако сте започнале да ги пребарувате преку или да се користи веб-сајт или некои од неговите елементи, тоа значи дека целосно сте се согласувате со овие правила и услови.

Исто така, ако сакате да ја купите или да го продаде бизнисот (и други деловни средства) преку овој веб-сајт, ќе треба да се согласат да бидат обврзани со Условите на дополнителни Купувачот и / или Услови за продавачот (наведени подолу).

Овој веб-сајт е хостиран во Германија. Сите посети на овој веб-сајт се регулирани од страна на германските закони.

Овој сајт е дизајниран така што бизнисите, недвижности, опрема и / или Франшиза може да се рекламира за продажба преку оваа интернет страница. Вие само треба да се јавите на партијата рекламирање на овој веб-сајт, ако имаат вистински интерес за купување на ставка се нудат. Вие не треба да се јавите на кое било лице за други цели, како што се нудат стоки вашиот или било која трета страна или услуги или стоки или кои сакаат да ги дели бизнис во било кој начин.

Општи услови

BAX не прифаќа одговорност за било каква загуба или штета која може да страдаат како резултат на вашата употреба на овој веб-сајт, освен ако таа загуба доаѓа како резултат на некои измама или за сериозно прекршување од страна на BAX.

BAX не спроведува никакви истраги или due diligence во ниедна партија присутни или рекламирање она што на оваа веб страница и на нивните реклами и може да прифати никаква одговорност за какви било штета, трошоци, загуби, трошоци или штета кои произлегуваат дали директно или индиректно, поради било дејствија преземени од страна на корисниците врз основа на какви било информации, мислења или совети содржани во рамките на овој веб-сајт. Покрај тоа, сите реклами на веб-сајт не претставува обврзувачки понуда, па тоа не може да се поврзе на продавачот или BAX.

BAX не го избира или анализира купувачи одговарајќи на реклами на веб-сајт. Продавачот е да се комуницира и да преговараат со корисниците.

Секој купувачот или продавачот ефекти договор на сопствен ризик за стационирање на своите одлуки.

Лични податоци

Од време на време, BAX собира продавници и користи лични информации собрани од посетителите на овој веб-сајт. Сите обработката на лични информации се врши во согласност со актуелното законодавство германски заштита на податоците. Ве молиме прочитајте Политика за приватност За детали за собирање и употреба на личните податоци и за пристап и исправка на правата на сите податоци кои се чуваат за вас.

Хипертекст и Колачињата

Каде овој веб-сајт е поврзана со било која веб страница управувана од страна на било која трета страна BAX не прифаќа одговорност или одговорност која произлегува во однос на било која содржина, информации или трансакција или врши на таков веб-сајт. Присуството на линк на нашиот веб-сајт не треба да се смета за препорака или одобрување на вакви веб-сајт со BAX.

Право на интелектуална сопственост

Сите права за интелектуална сопственост кои се однесуваат на оваа веб страна, вклучувајќи ги и сите заштитни знаци се користат на овој сајт, авторското право во било каков материјал и права во сите податоци содржани на овој веб-сајт се во сопственост или со дозвола за BAX. Вие не им се дава никакво право да ги користат правата на интелектуална сопственост се содржани или се однесуваат на овој веб-сајт на друг начин освен како што е дозволено во овие услови на користење. Секој пренос, продажба, дистрибуција, репродукција, копирање или модификација на било каков материјал содржани на овој веб-сајт (во целост или во дел) е строго забрането, освен со претходна писмена согласност од BAX.

Повреда и надомест на штета

Како услов за вашата употреба на овој сајт, Вие не се согласувате да испратите или пост било каков материјал кој ги прекршува авторски права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост на трети лица.

Ние го задржуваме правото да ги отстрани било каков материјал ќе испратите или пост кон овој сајт, ако, според нашето мислење, на таков материјал прекршува или е веројатно да се прекршуваат авторските права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост на трети лица.

Ние нема да бидеме одговорни кон вас за содржината или точноста на било кој материјал подигнати или испратени од кој било друг корисник на оваа веб-страница.

Вие се согласувате да го обештети BAX во целост на секое барање и да го чувате така обештетен против сите побарувања, барања, дејствија, постапки и сите директни и индиректни штети, загуби, трошоци и трошоци (вклучувајќи, без ограничување загуба на профит, економски загуби, идните приходи , репутација, предвидени заштеди, правни и такси други професионални советници) директно или индиректно поврзани со содржината на било кој материјал подигнати или испратени преку овој веб-сајт кршење на авторските права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост на трети лица.

Ако мислите дека содржината на било кој материјал подигнати или испратени преку овој веб-сајт ги нарушува вашите права на интелектуална сопственост, ве молиме да не известите на e-mail или поштенска адреса наведено на веб-страница.

Услови за продавачот

Пред рекламирање на продажба на бизнис или привлекување на инвестиции на овој веб-сајт треба внимателно да го прочитате Услови на користење и особено Општи услови како и следниве услови. Ако не се согласувате да биде обврзана со сите овие, вие не треба да се рекламирате на продажба на бизнис (и / или кои било други комерцијални средства) на овој веб-сајт.

 1. Овој веб-сајт е за продажба на претпријатија, недвижности, опрема и / или франшизи. BAX не е регулирано од страна на финансиски услуги или било кој друг регулаторно тело и ќе се строго забранети нудат било каква форма на акции, обврзници, хартии од вредност, колективните инвестициски шеми или нешто слично преку оваа интернет страница. Ве молиме контактирајте BAX на поштенскиот или е-мејл адреса, ако сте во било каков сомнеж за тоа дали може да се рекламирате на овој веб-сајт.

 2. BAX обезбедува овој веб-сајт кој ви дава можност да се рекламирате на продажба на вашиот бизнис или привлекување на инвестиции. BAX не врши никакви истраги или due diligence во купувачи, продавачи, фирми консултанти или брокери кои го користат овој веб-сајт, или во легитимитетот на било изјави дадени на веб страната. BAX силно препорачува да го вложиме максимални напори за да се провери и потврди понуди лично или преку професионални советници или агенти.

 3. Ако се контактирани од страна на трети лица преку користењето на овој веб-сајт кој се чини дека не Bona-фиде или кој дејствува нечесно или погрешно во било кој начин или кој сте контакти за било која друга цел освен да преговара за купување на ставката со која се огласени (како што се продажба на услуги), ќе се јавите BAX на поштенскиот или е-пошта веднаш поставување сите детали.

 4. Вие гарантира дека содржината на рекламата ќе се постави на веб-сајтот ќе бидат вистинити и точни и се согласувате да го обештети BAX против сите побарувања, барања, дејствија, постапки, трошоци, загуби, трошоци или штети што можат да го направат на кој било начин произлегува дали директно или индиректно како резултат на вашата употреба на овој веб-сајт, вклучувајќи, но не ограничено на, која произлегува од вашите обврските од некој пропис или релевантното законодавство на земјата во која се додава на вашиот оглас.

 5. BAX го задржува правото да одбие да испратите било можност за бизнис (или реклама за бизнис купување / продажба) котација ако ние, според наше разумно мислење, сметаат дека оваа листа да биде несоодветна, измама или на друг начин не искрен.

 6. BAX го задржува правото да се променат секој бизнис листата, ако ние, според наше разумно мислење, дека таквата уредување ќе го подобри квалитетот на веб страната. BAX не дозволува прикажување на податоци за контакт на продавачот во рок од една бизнис оглас. Сите купувачот пораки ќе бидат доставени до продавачите преку веб-сајтот. BAX го задржува правото да ги уредувате огласи и ги отстрани сите детали за контакт вклучени.

 7. Одлуката каде да се одржи на листата во индексот на бизнис категории треба да биде дискреционо на BAX.

Дополнителни услови за фирми / агентите / агенти / посредници

 1. Ако се продаваат на бизнис, можност за инвестиција во својство на посредник, агент или било која друга форма на посредник, така што не се продаваат во вашиот личен капацитет мора да се регистрираат како посредник на веб страната.

 2. Вие гарантирате дека имате целосна власт и дозвола да се рекламирате на бизнис (или некој друг трговски средство), или можност за инвестиција на веб-сајтот на сопственикот, а посебно доколку не сте го рекламира бизнис (или некој друг трговски средства) со едноставно преземање го исклучувам на трета страна посредник или брокер, без дозвола на сопственикот.

 3. Каде BAX соработува со брокер, застапник или друга фирма веб-сајтови, BAX им дава на овие посредници нема право на сопственост на софтверот што се користи, или информации кои биле објавени на нивниот веб-сајтови.

Вие се согласувате дека нема да го умножувате, де-компајлирање, не расклопувајте ја или да го поништи инженер било кој софтвер се користи во врска со веб-сајтови заштедите до степенот дозволен со закон. BAX задржува авторските права на ова веб-страница и за било која информациите што ги нудиме за да ви за употреба на вашиот веб-сајт.

Услови купувачот

Пред да стапам во контакт со продавачот на бизнис преку овој веб-сајт треба внимателно да го прочитате Услови на користење и особено Општи услови како и следниве услови. Ако не се согласувате да биде обврзана со сите овие, вие не треба да се јавите на продавачот во врска со купување на бизнис (и / или кои било други комерцијални средства) на овој веб-сајт.

 1. BAX обезбедува овој веб-сајт кој ви дава можност за купување на бизниси (и / или кои било други комерцијални средства) со контактирање на лицата кои се рекламираат на овој веб-сајт. BAX не врши никакви истраги или due diligence во купувачи, продавачи или брокери кои го користат овој веб-сајт. BAX силно препорачува да го вложиме максимални напори за да се провери и потврди понуди лично или преку професионални советници или агенти.

 2. Ако се контактирани од страна на трети лица преку користењето на овој веб-сајт кој се чини дека не Bona-фиде или кој дејствува нечесно или погрешно на каков било начин, ќе се јавите BAX на поштенскиот или е-пошта веднаш поставување сите детали.

 3. Вие се согласувате да го обештети BAX против сите побарувања, барања, дејствија, постапки, трошоци, загуби, трошоци или штети што можат да го направат на кој било начин произлегува дали директно или индиректно како резултат на вашата употреба на овој веб-сајт.

Плаќања

 1. BAX бара исплати за услуги, вклучително и со кредитна картичка, освен ако поинаку не е договорено однапред. BAX ќе ви наплаќаат во британски фунти, руски рубли, американски долари или евра, во зависност од услугата и вашата земја на престој. Вие исто така може да мора да плаќаат сите важечки локални даноци.

 2. Во случај на неисполнување на BAX имаат техничка способност поставува продолжување на објавување на огласот, со соодветно автоматски исплати со корисник банкарска картичка. Корисникот секогаш има опција да го исклучите автоматското обновување на вашата сметка на овој сајт. За да се избегне недоразбирање, продавачот мора независно следење на релевантноста на вашите реклами и да ги деактивирате веднаш ако е потребно.

Рефундирањето

 1. Вие сте во можност да се стави крај на вашиот претплата или да ја откажете вашата реклама себе, по откажувањето на линкови во вашиот профил или го контактирате нашиот тим за услуги на клиентите преку е-мејл. За да се избегне да биде обвинет месечни претплати или рекламирање такси, BAX мора да се добие откажувањето известување пред првиот ден на исплата месец или една недела однапред на вашата претплата обновување датум.

 2. Сите плаќања не се подобни за враќање на средствата. Веб-сајтови и реклами на корисници и рекламни, кои го откажаа своето членство, или период треба да валидноста на нивните кредитни картички крај, а тие не ни даваат со infomation на друга картичка за наплата, може да биде укинат.

 3. Ве молиме бидете сигурни дека вашата платежна картичка детали се чуваат до датумот. Ако не можеме да обработиме исплата од вашата картичка, жалиме што тоа ќе биде потребно да се суспендира својата претплата и листата (и), додека не ни со детали за валидна платежна картичка. Можете да го правиме ова преку јавите услуги на клиентите или надградба на вашиот картичка детали се чуваат безбедно во вашиот профил. Вие сеуште ќе биде одговорен за било заостанатите долгови кои не може да се оствари, кога вашата сметка е суспендирана.

Дополнителни услови за брокери / посредници

 1. Каде BAX соработува со брокер, застапник или веб-сајтови посредникот, BAX ви дава никакво право на сопственост на софтверот што се користи во однос на овие веб-сајтови. Вие се согласувате дека нема да го умножувате, де-компајлирање, не расклопувајте ја или да го поништи инженер било кој софтвер се користи во врска со веб-сајтови заштедите до степенот дозволен со закон. BAX задржува авторските права на ова веб-страница и за било која информациите што ги нудиме за да ви за употреба на вашиот веб-сајт. BAX исто така го задржува правото да ги користат податоците собрани на овие веб-сајтови, со цел да им обезбеди на своите рекламирање на услуги за брокери, посредници, агентите, купувачи и продавачи и сите други рекламата или лице кое може да ги користат неговите услуги. Сите обработката на лични информации се врши во согласност со прописите за заштита на податоци. Ве молиме прочитајте Политика за приватност За детали за собирање и употреба на личните податоци и вашите права пристап до сите податоци евидентирани за вас.

Со користење на услугите на веб-сајт, вие се согласувате со овие правила.

Се најде добра бизнис лесно

ПОГЛЕД огласи

Ние реклами релевантни.

ПРОДАЈ бизнис брзо и профитабилно

Креирај листа

Ние имаме висока посетеност.

REACH најдобрите експерти

Најде брокер

Брокери. Адвокати. Проценители.

Други градови: