345000 посетители месечно
553 купувачите се на сајтот сега
106 средства продадени вчера
Валута: $ (USD)
Јазик: Македонски (MK)
Меѓународен портал за купување и продавање на бизниси и комерцијални средства
На најефикасен начин во Macedonia (FYROM) профитабилно да купуваат или продаваат постојните бизниси и средства
ПОМОШ За да го поправите сајтот

Политика за приватност

Компанијата Business Asset Exchange GmbH (Во натамошниот текст BAX) е посветена на заштита на вашата приватност. Имаме воспоставено оваа изјава како доказ за нашата посветеност на вашата приватност. Оваа изјава за приватност се однесува само на семејството на веб-сајтови BUSINESS-ASSET.COM.

Оваа Политика на приватност се однесува на употребата на какви било лични информации ви обезбеди за нас преку BAX веб-сајтови и нејзиниот партнер веб-сајтови (каде оваа политика се појавува во однос на прибирање на информации).

Ве молиме да ни ги испратите вашите прашања во врска со оваа изјава или веб-сајт преку е-мејл.

Со прифаќањето на политиката за приватност и услови за користење во текот на регистрацијата или испраќање на информации, можете експлицитно се согласувате на нашата собирање, складирање, користење и откривање на вашите лични информации, како што е опишано во оваа Политика на приватност. Оваа Политика на приватност е ефективна по прифаќање за нови корисници, но во секој случај тоа е ефикасна, бидејќи 28 јуни 2014.

Збирка на лични податоци

Секој може да ја разгледате нашата веб-сајт без да открива какви било лични информации.

Сепак, ако сакате да се јавите на брокер или продавачот на бизнис, недвижен имот, опрема, франшиза или други деловни средства, ние ќе побара од вас да се обезбедат некои лични информации.

Ако сакате да се рекламирате вашите услуги, вашиот бизнис, недвижен имот, опрема, франшиза или други деловни средства, ние ќе побара од вас да се обезбедат некои лични информации.

Преку обезбедување на лични информации, вие се согласувате со трансфер и складирање на таа информација на нашите сервери.

Ние може да се соберат и чување на следниве лични податоци:

 • вашето име, email адреса, адреса, телефонски броеви, и (во зависност од услугата се користи), вашиот бизнис информации, финансиски информации, како кредитна / исплата картичка или банкарска сметка броеви;
 • трансакција информации врз основа на вашите активности на овој веб-сајт;
 • информации што ќе ги објават во било кој форум или BAX група, повратни информации, преписка преку нашата веб-сајтови, и кореспонденцијата испрати до нас;
 • други информации од вашата интеракција со нашите веб-сајтови, услуги, содржини и реклама, вклучувајќи компјутер и врска информации, статистика на страница ставови, сообраќај до и од веб-сајтови, реклама податоци, IP адресата и стандардните веб најавите информации;
 • дополнителни информации од трети лица (на пример, ако ти се изложуваш на долгот на BAX, ние ќе обично спроведе кредитна проверка со добивање дополнителни информации за вас од кредитно биро, како што е дозволено со закон, или ако информациите не може да биде потврдена, ние може да побара од вас да ни ги испратите дополнителни информации, или да одговорите на дополнителните прашања на интернет да ви помогне провери вашиот информации).

Како ние ги користиме вашите информации

Главната причина ние ги собираме вашите лични информации е да се подобри услугите што ги достави до вас преку нашата веб-сајтови. Со регистрирање или испраќање на истрага, преку една од нашите веб-сајтови, вие се согласувате дека ние може да го користат вашите лични информации за:

 • обезбедување на услуги на клиентите и поддршка на вашето барање;
 • да се поврзете со релевантни страни;
 • испрати некои или сите информации за контакт на продавачот / брокер со било која порака сте ја внеле (ако сте купувачот). Ова ќе им овозможи на продавачот да контактира со вас, со цел да се спроведе трансакција за можна продажба на комерцијални средства;
 • ако сте продавачот / посредник, ние ќе ги откриеме вашите податоци каде што ни даде дозвола да го стори тоа;
 • решавање на споровите, собираат такси, и смена на проблеми;
 • спречи потенцијално забранети или нелегални активности, и ги спроведеме нашите услови;
 • изберете, мерење и подобрување на нашите услуги, спроведе внатрешна истражување на пазарот, да обезбеди содржина и рекламирање;
 • ви кажам за друга BAX веб-сајтови, производи и услуги, целни маркетинг, ви испратиме услуга надградби, и промотивни понуди врз основа на вашите комуникациски параметри.

Нашите откривање на вашите информации

Ние може да открие лични информации за да одговори на законските барања, спроведе нашата политика, одговори на тврдењата дека на листата или друга содржина ги крши правата на другите, или заштита на правата, имотот или безбедноста на сите граѓани.

Ние, исто така може да ги споделите вашите лични информации со:

 • кога ќе се побараат дополнителни информации од брокери или продавачи на бизниси и други комерцијални средства;
 • кога ќе одберете да се регистрирате сметка како брокер или продавачот на сајтот, ние обезбеди јавна платформа на која да се утврди вашиот бизнис профил. Овој профил се состои од релевантни факти во врска со вашиот бизнис заедно со вашите лични информации; имено, контакт информации ви обезбеди за да се олесни контакт помеѓу вас и другите корисници на овој сајт. Директна е-мејл адреси и телефонски броеви не ќе биде јавно прикажан на сајт, освен ако конкретно се вклучат на вашиот профил.

Информациите на корисникот вклучува во рамките на групи или форуми кои се дадени на сајтот е јавно достапни за други корисници на сајтот. Ве молиме да се свесни дека какви било лични информации ќе изберат да обезбеди во јавен форум или група може да се користи за да ви испрати несакани пораки; ние не сме одговорни за личните податоци на корисникот избира да се открие во рамките на своите јавен профил, или во приватна комуникации што корисниците се вклучат во на страницата.

Ние пост сведоштва на сајтот добиени од корисниците. Овие сведоштва може да вклучуваат име, град и бизнис на корисникот. Ние добие дозвола од нашите корисници пред објавување на нивните сведоштва на страницата. Ние не сме одговорни за какви било лични информации на корисникот одбира да се вклучат во нивните тестамент.

Кога ќе се избира на е-маил на пријател за на сајт, или одредена фирма, бараме е-маил адреса на трета страна да испрати овој пат е-мејл. Ние не ги делат овие информации со трети страни за нивните промотивни цели и само ја запази информацијата да се измери ефективноста на нашата програма за препораки.

Ние може да ги споделите вашите лични информации со нашите даватели на услуги кога е потребно. Ние вработуваат на услугите на уплатата да ги исполни плаќање за услуги купени на страницата.

Leagal објавување

Во одредени околности, ние може да се законски обврзани да ги открие информациите собрани на местото на спроведување на законот, владини агенции или други трети страни. Ние го задржуваме правото да ги открие информации за нашите даватели на услуги и за спроведување на законот или владини агенции, каде што формално барање како одговор на судски налог, судски налог или судска постапка е направен. Каде што ние веруваме во добра верба дека откривањето на информации е неопходно да се спречи непосредна физичка или финансиска штета или загуба, или во заштитата против нелегалната активност на сајтот, ние го задржуваме да откриваат информации.

Ако компанијата се подложат на спојување, стекнување или продажба на сите или некои од своите средства, вашите лични информации, најверојатно, може да биде дел од пренесените средства. Во таков случај, вашите лични информации на сајтот, ќе бидат регулирани со оваа изјава за приватност; никакви промени во практиките за приватност со кои се регулира вашите информации како резултат на трансферот ќе бидат пренесени на вас со помош на истакнати известување на сајтот или преку е-маил.

Користење на информации од BAX

Во одредени случаи, (каде што се добиваат податоци за контакт на купувачите заинтересирани во вашиот сервис, бизнис или други комерцијални средства), мора да се усогласат со законите за заштита на податоците, и да даде други корисници шанса да се отстранат од вашата база на податоци и можност да се видат кои информации се собрани за нив.

Вие се согласувате да го користите BAX информации за корисникот само за:

 • BAX трансакција поврзана со цели кои не се несакани комерцијални пораки;
 • користење на услуги понудени преку BAX;
 • други цели што корисникот избира.

Маркетинг

Ние не продаваме или изнајмување вашите лични податоци на трети лица за своите маркетинг цели без ваша изречна согласност. Каде што експлицитно го изразат својата согласност на местото на собирање да добие понуди од трети лица партнери или филијали, ќе помине вашите податоци на овие трети страни да ви обезбеди со информации што сте ги избрале да се добие.

Вие ќе добиете е-мејл маркетинг комуникации од нас во текот на траењето на вашата врска со BAX. Секоја маркетинг комуникација има линк за да се отпишете од неа. Ве молиме имајте предвид дека ние го задржуваме правото да се испрати на посетителите известувања и административни пораки каде што е потребно, кои се сметаат како дел од услугата. Имајќи предвид дека овие пораки не е од промотивен карактер, ќе бидете во можност да се вратиш на нив.

Колачињата

Cookie е мала текстуална датотека напишана за да вашиот хард диск кога ќе ја посетите веб-сајт кој содржи мал обем информации. Cookies се испраќаат назад кон оригиналната страница на секоја наредна посета, или на друг сајт кој ги препознава овие колачиња.

Спам, spyware или мамење

Ние и нашите корисници не толерира спам. Бидете сигурни да го поставите вашиот е-мејл параметри, така можеме да комуницираме со вас, како сакате. За да пријавите спам или измислен пораки, контактирајте со нас со користење на контакт информациите дадени во Контакт дел од оваа изјава за приватност.

Вие не може да ги користат нашите комуникациски алатки за испраќање на спам или на друг начин се испрати содржината што ќе се наруши нашата Услови и правила. Ние автоматски да ги скенира и рачно може да филтрира пораки за да се провери за спам, вируси, фишинг напади и други малициозни активност или нелегални или забранети содржини. Ние, исто така може да се сместат овие пораки за back up цели.

Заштита сметка

Вашата лозинка е клучот за вашата сметка на овој сајт. Бидете сигурни дека тоа се чуваат безбедно. Користат единствени броеви, букви и специјални знаци, и не откриваат вашата лозинка со никого. Ако не ги споделите вашите лозинка или вашите лични информации со другите, не заборавајте дека вие сте одговорни за сите дејствија преземени во име на вашата сметка. Ако го изгубите контролата на вашата лозинка, може да ја изгуби значителна контрола врз вашите лични информации и може да биде предмет на законски обврзувачки преземените дејствија во ваше име. Затоа, ако вашата лозинка е компромитирана од било која причина, треба веднаш да не известите и промена на вашата лозинка.

Пристапување, прегледување и менување на вашите лични информации

Можете да го видите и измени на вашите лични информации во секое време, како влезете во вашиот профил онлајн. Можете веднаш треба да ги ажурирате вашите лични информации, ако таа се менува или е неточна.

Ако во било кое време сакате да ја затворите вашата сметка, ве молиме контактирајте услуги на клиентите и наредува ни да го стори тоа. Ние ќе обработиме вашето барање веднаш штом ќе може.

Со цел да се задржи чистотата на базата на податоци, ние редовно се расчисти нашите податоци. Во овој случај, ако не сте го користеле сајт за изминатите две години, ќе ја затворите вашата сметка и да престане да ве контактираме.

Ние се задржи лични информации од затворени сметки во согласност со законот, спречување на измама, се соберат сите трошоци што се должат, решавање на спорови, смена на проблеми, им помогне со било истраги, ги спроведеме нашите Услови и правила, и да преземат други дејствија поинаку дозволено со закон.

Безбедност

Вашите податоци се зачувани на нашите сервери. Ние ги третираме на податоци како средство кои мора да бидат заштитени и користат различни алатки (вклучувајќи енкрипција) за да се заштити вашите лични информации од неовластен пристап и откривање. Сепак, постои метод на безбедност е 100% ефикасно и додека ние се земе секој мерка за заштита на вашите лични информации, ние не правиме никакви гаранции за својата апсолутна безбедност.

Ние вработуваат употребата на SSL енкрипција за време на пренос на чувствителни податоци преку веб-сајт.

Трети лица

Освен ако не е вклучена во оваа Политика на приватност, овој документ се однесува само на употребата и откривањето на информациите кои ги собираме од вас. Ако откриете вашите информации на други луѓе, без разлика дали тие се купувачи или продавачи на нашиот веб сајт или други веб-сајтови низ интернет, различни правила може да се однесуваат на нивната употреба или откривање на информациите кои ви обезбеди за нив. BAX не ги контролира политиките на трети страни за приватност, и ти мора да ги почитуваат политиките на тие трети лица, каде што е потребно приватност.

Ние ве советуваме да поставуваат прашања пред да ги откриете вашите лични информации на трети лица.

Општо

Ние може да се промени оваа Политика на приватност во било кое време од страна на објавување на измени условите на оваа веб страница. Какви било промени во условите ќе стапи на сила 30 дена по нивното објавување. Во меѓувреме, ние ќе обезбедат известување до вас преку вашиот профил или e-mail за какви било значајни промени воведени во сајт.

Контакт

Ако нашата помош страници не ви даде одговор на вашето прашање во врска со политиката за приватност, Ве молиме контактирајте со нас со користење на е-мејл или во писмена форма до: Bahnhofstrasse 54, Zürich, 8001, Switzerland.

Се најде добра бизнис лесно

ПОГЛЕД огласи

Ние реклами релевантни.

ПРОДАЈ бизнис брзо и профитабилно

Креирај листа

Ние имаме висока посетеност.

REACH најдобрите експерти

Најде брокер

Брокери. Адвокати. Проценители.

Други градови: